Despre noi

În urmă cu mai bine de 5 ani, vă invitam să veniți în număr cât mai mare “în aceeași barcă “ și “să mergem în aceași direcție”!

Reglementarea profesiei a fost o misiune grea, aproape imposibilă…puțini au crezut în reușita noastră. Au fost ani de muncă asiduă, renunțări. Ne-am prabușit de multe ori, ne-am ridicat tot de atâtea ori și numai cu optimism, determinare, voința și încredere în misiunea noastră, aceea că putem aduce schimbarea  într-o profesie pe care mulți o numeau “cenușăreasa” sistemului sanitar, am învins.

Nu am avut nevoie de magie pentru a reuși dar, am fost impreuna și am găsit puterea de a genera schimbarea de care avea nevoie profesia noastră.

Am fost avertizați de multe ori că greul va începe după punerea în aplicare a legii. Cât adevăr!!!

Zilnic, de atunci, am văzut, văd, și simt că voi vedea oameni nemultumiți, îndîrjiți, pentru că orice schimbare produce disconfort (fără cursuri de educație continuă, fără măsuri compensatorii, fără taxă).

Universitățile care furnizează specialiști pe piața muncii sunt nemulțumite pentru că ar trebui să-și schimbe programele de studii în concordanță cu cerințele europene și să ofere acestora competențele necesare, printr-o pregătire teoretică și practică adecvate. În situația în care curricula propusă de colegiu ar fi adoptată, sute, poate chiar mii de absolvenți ar fi scutiți de asemenea neplăceri.

Aveți dreptul să fiți supărați, să comentați, dar acum a venit timpul “să vindecăm sistemul”, să ne adunăm pentru a nu pierde ce am câștigat dar mai ales pentru a nu fisura puțin câte puțin succesul nostru.

A venit timpul să ne gândim la pacienții noștri, care au nevoie de serviciile noastre, și să eliminăm confuzia și veșnica întrebare “eu cui mă adresez?” Și cu fiecare pacient “vindecat” vom deveni o voce de neoprit. E timpul să îi punem pe ei pe primul loc, iar profesionalismul să prevaleze.

Vom reuși doar dacă nu vom permite nimănui să creeze un “vid” între noi. Numai împreună vom depași orice obstacol.

Colegiul Fizioterapeuţilor din România, înființat în baza legii 229/2016 privind  organizarea şi exercitarea profesiei de fizioterapeut, precum şi pentru înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Colegiului Fizioterapeuţilor din România, este  o organizaţie profesională, cu personalitate juridică, neguvernamentală, de interes public, apolitică, fără scop patrimonial, cu responsabilităţi delegate de autoritatea de stat, având ca obiect de activitate autorizarea, controlul şi supravegherea exercitării profesiei de fizioterapeut, ca profesie liberală de practică publică autorizată.